МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ДИСКУТИРА С НАД 40 ДИРЕКТОРИ В САМОКОВ ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ РЕФОРМИ

Начало » Последни публикации

23.12.2014

Министърът на образованието и науката проф.Тодор Танев посети днес град Самоков и се срещна с над 40 директори на училища от общината. Проф. Танев беше придружаван от зам.-министър Ваня Кастрева.

Министърът и зам.-министърът участваха в дискусия по проблемите на училищното и предучилищното образование с акцент върху предстоящите законови промени и инициативи в тази сфера. Сред най-живо обсъжданите теми бяха оценяването на учениците, както и структурата на средното образование.  Предмет на дискусията беше и валидирането на знания и умения.

Проф. Танев и зам.-министър Кастрева посетиха и Начално училище „Петър Берон“ , където се обучават между І-ви и ІV-ти клас над 550 деца, предимно от ромски произход. Преподавателите представиха своите добри практики и успехи за привличането и включването в образователно-възпитателния процес на максимален брой деца от уязвими групи. Министърът и неговият заместник посетиха и новопостроената част от училищната сграда и бяха запознати от кмета на града Владимир Георгиев и началника на Регионални инспекторат по образование (РИО) София-област Мила Манчева  с плановете на общината за изграждане на детска градина, физкултурен салон и спортна площадка, с които да се затвори цикълът на обучение.

По-късно проф.Танев и зам.-министър Кастрева посетиха и Основно училище „Авксентий  Велешки“, където откриха   новия компютърен кабинет.

 

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“