МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ДИСКУТИРА С НАД 40 ДИРЕКТОРИ В САМОКОВ ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ РЕФОРМИ

Начало » Последни публикации

23.12.2014

Министърът на образованието и науката проф.Тодор Танев посети днес град Самоков и се срещна с над 40 директори на училища от общината. Проф. Танев беше придружаван от зам.-министър Ваня Кастрева.

Министърът и зам.-министърът участваха в дискусия по проблемите на училищното и предучилищното образование с акцент върху предстоящите законови промени и инициативи в тази сфера. Сред най-живо обсъжданите теми бяха оценяването на учениците, както и структурата на средното образование.  Предмет на дискусията беше и валидирането на знания и умения.

Проф. Танев и зам.-министър Кастрева посетиха и Начално училище „Петър Берон“ , където се обучават между І-ви и ІV-ти клас над 550 деца, предимно от ромски произход. Преподавателите представиха своите добри практики и успехи за привличането и включването в образователно-възпитателния процес на максимален брой деца от уязвими групи. Министърът и неговият заместник посетиха и новопостроената част от училищната сграда и бяха запознати от кмета на града Владимир Георгиев и началника на Регионални инспекторат по образование (РИО) София-област Мила Манчева  с плановете на общината за изграждане на детска градина, физкултурен салон и спортна площадка, с които да се затвори цикълът на обучение.

По-късно проф.Танев и зам.-министър Кастрева посетиха и Основно училище „Авксентий  Велешки“, където откриха   новия компютърен кабинет.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“