ПОДВИГЪТ НА ХРИСТО БОТЕВ НИ ЗАРЕЖДА С ПОРИВ ЗА ПРОМЕНИ

Начало » Последни публикации

06.01.2015

„Христо Ботев загина за една нова България. За всички ни е ясно, че България има нужда от още промени. Важно е да не забравим делото на Ботев.“ Това каза пред журналисти заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева след като положи букет с цветя пред паметника на великия поет.

С военен ритуал по случай 167-годишнината от рождението на Христо Ботев в Борисовата градина пред паметника на поета се проведе тържествена церемония. В нея взеха участие представители на администрацията на президента на Р България, на ръководството на Столична община, Министерството на културата, други държавни институции, Общонародна фондация „Христо Ботйов“, патриотични организации и граждани.

Зам.-министър Кастрева поздрави дошлите на церемонията, въпреки студа, ученици от 21. СОУ „Христо Ботев“ – София. Тя заяви, че се гордее, че е възпитаничка на столичното училище.

По-рано същия ден заместник-министър Кастрева бе в Националната природо-математическа гимназия, където присъства на среща на диригента със световна известност Йордан Камджалов с ученици от училището.

„Тази среща е важна за нас, за да започне годината с вдъхновение“, обърна се заместник-министър Кастрева към ученици, учители и към госта и добави: „На името на Йордан Камджалов НАСА е кръстила планета. Неговият творчески и житейски път доказва колко е важно, където и да си по света, да останеш българин.“

Именитият гост изрази убеденост, че след време настоящите ученици ще бъдат задължени и благодарни на по-взискателните си учители. Според него наука, изкуство и философия като един равностранен триъгълник съдържат в себе си съставките за постигане на добро образование.

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“