Национален конкурс „Носители на просвета 2013"

Начало » Документация » Конкурси » Архив до края на 2017 г. » Архив "Ученици" » Национален конкурс „Носители на просвета 2013"

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „НОСИТЕЛИ НА ПРОСВЕТА 2013”

Национално представителство на студентските съвети в Република България обявява национален конкурс „Носители на просвета 2013" за отбелязване на 24 май – празника на славянската писменост. През 2013 г. се навършват 200 години от първото му честване.

Право на участие имат  всички български студенти в бакалавърска или магистърска степен, обучаващи се в български или чуждестранни висши училища, ученици от 11 и 12 клас и наскоро завършили студенти.

Конкурсът цели да събере, покаже и популяризира положителни събития, идеи, послания и личности в България, които свързваме с темите за развитието и по-доброто бъдеще на българската култура, образование и наука.

Конкурсът ще се проведе в следните категории:

  1. Категория „Снимка" - авторски снимки, които изразяват интерпретация по темата „Носители на просвета 2013".
  2. Категория „Кратко есе" - есе (до 3 страници) по актуален въпрос, свързан с темата на конкурса „Носители на просвета 2013".
  3. Категория „Те - носителите на просвета 2013" - номинация (до 2 страници) на личност от българската културна, образователна или научна общност, която номинирате за получател на званието „Носител на просвета 2013".
  4. Категория „Аз - носител на просвета 2013" - категория за насърчаване на положителните личностни и групови модели за поведение и подражание, базирани на собствения принос и индивидуалната отговорност.
  5. Категория Twitter-съобщение – конкурс за кратко съобщение до 180 знака в социалните мрежи Twitter или Фейсбук, което адресира темата за носителите на просвета днес, в България, с интерпретация, избрана от автора.

За въпроси и допълнителна информация: тел. 0882 971 003.

 Материалите се изпращат на имейл [email protected]

 За повече информация ТУК.

Краен срок: 19 май 2013 г.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“