Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“.

Начало » Документация » EEA Grants » Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“.


За контакти с Програмния оператор:
дирекция „Външни европейски програми“
1113 София, бул. „Цариградско шосе“ 125, бл. 5, ет. 2
e-mail: [email protected] 


Събитие за създаване на партньорства

ОТБЕЛЕЖЕТЕ ТАЗИ ДАТА ВЪВ ВАШИЯ КАЛЕНДАР!

24 октомври, 2018 г.

Министерството на образованието и науката е Програмен оператор (ПО) на Програмата „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана със средствата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г..

На 24 октомври 2018, Програмният оператор ще бъде домакин на среща за създаване на партньорства между организациите от страните-донори (Норвегия, Исландия и Лихтенщайн) и българските местни власти и организации, които имат интерес към създаването на съвместни проекти по тази програма (вижте програмата на събитието тук).

Участниците в срещата ще имат възможност да се запознаят с потенциални партньори и да обсъдят идеи и проекти от общ интерес в следните сфери:

• разработване на местни планове за развитие на общините;
• подкрепа на ранното детско образование и грижи;
• създаване и развитие на младежки центрове.

Срещата за създаване на партньорства ще се проведе в София (залата ще бъде обявена допълнително).

Официалният език на срещата ще бъде английски (по време на пленарните сесии ще има осигурен официален превод).

Програмният оператор ще осигури кафе-паузи и обед за всички участници.

На участниците от страните-донори Програмният оператор ще покрие също и следните разходи:

  • самолетните билети от страната-донор до София (в съответствие с наличните възможности към момента на регистрацията за срещата);
  • трансфери в София (летище-хотел-летище);
  • до две нощувки (23 и 24 октомври) и храна в рамките на два дни.

Всяка организация, която има интерес към събитието, може да изпрати до 2 участника. Те трябва да попълнят приложения по-долу Регистрационен формуляр (на англ. език) и да го изпратят до 20 септември 2018 г. на следните адреси: [email protected]; [email protected]

Приложения:

  1. Програма на събитието.
  2. Регистрационен формуляр (на английски език).


Започва новият програмен период за финансиране на проекти по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

На 23 май 2018 г. беше подписано споразумение между Република България и страните-донори по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (Норвегия, Исландия и Лихтенщайн), с което официално стартира изпълнението на програмите, финансирани по този механизъм в периода 2014-2021 година.

Министерството на образованието и науката ще управлява най-голямата от новите програми – програмата „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, чийто общ бюджет е в размер на 41 176 471 евро.

На церемонията по подписването, заместник-министърът на образованието и науката г-жа Таня Михайлова благодари на страните-донори за предоставените средства и ги увери, че тези средства ще бъдат използвани както за надграждане на постигнатото досега чрез проектите, финансирани по този фонд, така и за осъществяването на нови интересни инициативи с устойчив социален ефект.

В събитието, което отбеляза и 10 години от действието на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм в България, взеха участие също заместник министър-председателят Томислав Дончев и държавният секретар на Кралство Норвегия Ингвилд Стуб.

Повече за събитието можете да научите тук: https://www.eeagrants.bg/novini/startirat-prvite-programi-ot-noviya-programen-period-po-fm-na-eip-i-nfm-2014-2021-g.

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“